A projekt a fő célja a helyi, göcseji kézművesség bemutatása, hagyományok felélesztése, ápolása, a térség szellemi örökség értékeinek hasznosítása, tudásmegosztás, önfejlesztés. Továbbá, biztosítani ezen szerves tudáshoz való hozzáférés lehetőségét, elsajátítását, a mindennapokban történő alkalmazhatóságát. Ezen túl a régi mesterségek megismertetése (fazekasság, kosárfonás stb.), kiállítások, bemutatók, nyitott műhelyek és kézműves foglalkozások keretében. A Göcseji Kézműves Egyesület azért jött létre, hogy megőrizze, bemutassa, átadja és népszerűsítse a göcseji hagyományos kézművességet. Továbbá, célul tűzte ki a kézművesek, segítését, továbbképzését, közösséggé formálását. A Göcsej és térsége lakossága, kiemelten a fiatalok alkotják a projekt célcsoportját. A projekt megvalósításába bevonásra kerülnek az egyesület kézműves tagjai, általános-, és középiskolás fiatalok és az óvodai korosztály. A kiállításokat és a bemutatókat várhatóan, a helyi-, és környékbeli lakosok és az ott tartózkodó turisták fogják megtekinteni. A projekttel szeretnénk felkelteni az érdeklődést a Göcseji hagyományok és a térség iránt. A pályázat segítségével növelni tudjuk a kézműves termékek -, és készítőik ismertségét, ezáltal segítve a piacra jutásukat is. A Zalaegerszegen épülő Helyi Termelői-, és Kézműves Piac – Göcsej Tudásközponttal történő, szoros együttműködés biztosítja hosszú távon is az eredmények fenntarthatóságát és a jövőbeni tervek megvalósulását.

A Göcseji Kézműves Egyesület célja a kézműves tevékenységek népszerűsítése, a kézművesség átörökítése a hagyományos anyagokkal és eljárásokkal, a mai korba illeszkedő termékek készítési folyamatainak a megismertetésével és megszerettetésével.
A programokat Zalaegerszegen, a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac épületében tervezzük megvalósítani, ahol kézműves műhelyek, népi játszóház, előadóterem, kiállítótér, látványkonyha és vásártér is rendelkezésre áll.
Tervezett programjaink:
1. Kézműves napközis táborok szervezése az iskolai szünidőkben nagycsaládosok és rászoruló családok gyermekeinek. Felmerülő költségek a terembérletek, a kézműves oktatások és a felhasznált anyagok díja, a táborvezető és a gyermekfelügyelő díjazása. A táborban népművészek és kézművesek vezetésével sajátíthatják el a gyerekek a hagyományos kézműves technikákat. Tervezett rendezvények: 5 db egyhetes tábor szervezése.
2. Tematikus napok szervezése. A régi mesterek fennmaradt munkáit kiállításon bemutatjuk, előadásokat szervezünk, melynek keretében megismerkedhetnek az érdeklődők a helyi kézművesség múltjával és jelenével. Kézműves foglalkozások keretében, a mai mesterek közreműködésével adjuk át a tudást az érdeklődőknek. Tervezett rendezvények: 5 db tematikus nap szervezése.
3. Annak érdekében, hogy a városban erősítsük a régi zalai hagyományok ismertségét a kézművesség világnapja alkalmából (június 10.) nagyszabású városi rendezvény szervezését tervezzük, ahol a kézművesség minden területéről igyekszünk annak művelőit bemutatni.