„Nekem a természet – régen és ma”

Folytatjuk a „Régen és ma” hagyományőrző napjaink sorozatát. „Nekem a természet – régen és ma” címmel hagyományőrző napot szervezünk a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piacon ‼️ 2023. május 13-án, szombaton 7-13 óra között ‼️ a Helyi Termék Vásári Forgatag keretében.
„Nekem a természet – régen és ma” címünket és programunkat a Madarak és Fák napja, valamint a Rajzolás világnapja motiválta.
Hogyan ábrázolták eleink a madarakat? – erről beszél Kiss Nóra néprajzos-muzeológus. Darázsi Zsolt, a Magyar Madártani Egyesület tagjának előadásából megismerhetjük a 2023-as év madarát, a barkóscinegét. Élményrajzolásra hívjuk a résztvevőket Gacsal Gábor művészetoktató vezetésével. A legszebb rajzokat díjazzuk is.
A Göcseji Szegek Néptáncegyüttes műsora színesíti a helyi termelői és kézműves vásári forgatagot, mely a madarak és fák jegyében zajló ingyenes kézműves foglalkozásokra is várja az érdeklődő felnőtteket és gyermekeket.
A rendezvény a Göcseji Kézműves Egyesület szervezésében, a Magyar Kormány támogatásával, „A helyi termék múltja és jelene” című, VCA-KP-1-2022/4-001974 projekt keretében valósul meg.
Mindenkit szeretettel várunk!🥰